Ponedjeljak, 11 Januar 2021 07:50

Za pet mjeseci amnestirano 480 osuđenika Istaknuto

Autor 
ocijeni
(0 glasova)

Od dana stupanja na snagu Zakona o amnestiji, odnosno od početka jula pa do 10. decembra prošle godine u Osnovnom sudu u Podgorici amnestija je primijenjena u odnosu na 480 osuđenika, saopšteno je Dnevnim novinama iz Osnovnog suda u Podgorici.

Osnovni_sud_rtcg.jpg

“U Osnovnom sudu u Podgorici, od stupanja na snagu Zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori (“Sl. list CG”, broj 65/20 od 3.7.2020. godine), donijeta su ukupno 480 rješenja o primjeni amnestije, za isti broj osuđenih lica”, navodi se u odgovoru Osnovnog suda.

Kako su saopštili, amnestija se najviše odnosila na osobe koje su pravosnažno osuđene zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz čl. 287 Krivičnog zakonika Crne Gore, neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 300 Krivičnog zakonika Crne Gore, teška krađa iz čl. 240 Krivičnog zakonika Crne Gore i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Podsjetimo, crnogorski parlament usvojio je Predlog zakona o amnestiji krajem juna, a isti je stupio na snagu 15 dana nakon usvajanja.

Zakon je usvojen uz amandman da se izuzmu počinioci krivičnog djela teško ubistvo.

RTCG

pogledano 623 puta Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 11 Januar 2021 08:06

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!