Subota, 28 Mart 2020 18:48

Dvoje novih oboljelih od korona virusa

Institut za javno zdravlje (IJZ) saopštio je večeras da je potvrđeno dva nova slučaja infekcije korona virusom. Radi se o slučajevima iz Tivta i Podgorice koji za sada nemaju jasnu epidemiološku povezanost sa dokazanim slučajevima i čije istraživanje je u toku.

Počela je isporuka novog kontigenta pomoći Opštini Tuzi radi distribucije više od 30 hiljada artikala za oko 300 porodica u ovoj opštini koja je u izolaciji od 24. marta, saopštila je Vlada.

"Crveni krst" Crne Gore je dostavio pomoć za porodice slabog materijalnog stanja na teritoriji opštine Rožaje u vidu 50 paketa (brašno, sredstva za higijenu i hrana).

Građani Crne Gore koji žive i rade u Luksemburgu i koji posjeduju uspješne firme, iako su i sami suočeni sa prijetnjom pandemije korona virusom, našli su način da daju svoj doprinos i priteknu u pomoć domovini kada je to najpotrebnije.

Subota, 28 Mart 2020 10:54

Kazaljke se pomjeraju sat unaprijed

U noći između subote i nedjelje počinje ljetnje računanje vremena, te časovnike treba pomjeriti sat unaprijed.

Dobrotvorno društvo "Merhamet" Rožaje nastavlja tradiciju dobročinstva i pomoći ljudima koji su u nevolji ili su slabijeg imovnog stanja.

RTCG2 je tokom prvog dana emitovanja #UciDoma sadržaja gledalo 103.572 građana. Najveći broj gledalaca uz RTCG2 je bio u periodu od 8 do 14 sati, kada je u prosjeku svaki minut ove sadržaje pratilo blizu 20.000 gledalaca. To je, na osnovu podataka Telekoma i Ipsosa saopštio danas ministar prosvjete dr Damir Šehović.

Predsjednik BS Rafet Husović obratio se javnosti povodom pandemije korona virusa

Na preporuku Instituta za javno zdravlje, Ministarstvo zdravlja donijelo je naredbu, objavljenu u službenom listu Crne Gore, da sve osobe koje su bile u karantinu ili samoizolaciji u proteklih 14 dana, budu pod istim mjerama i narednih 14 u porodičnom smještaju.

Novi koronavirus u Crnoj Gori potvrđen je kod još sedam osoba i sada ih je ukupno 82 zaraženih, saopšteno je iz Instituta za javno  zdravlje. Najviše zaraženih je u Tuzima 31 i Podgorici 27.

Petak, 27 Mart 2020 20:13

Danas 13 novozaraženih, ukupno 82

Institut za javno zdravlje danas je potvrdio prisustvo korona virusa kod 13 osoba u Crnoj Gori. Time je broj inficiranih u našoj zemlji porastao na 82. Kako je saopšteno, među oboljelima su i ljekar iz Bara i dvije pacijentkinje.

Još pet stanovnika Andrijevice pozitivna su na koronavirus, potvrdio je za TVCG direktor beranske Opšte bolnice Budimir Dabetić.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!