ponedjeljak, 20 Januar 2020 09:55

Ispovijest zavisnika od heroina

U rožajskom Domu zdravlja pri kojem radi i Centar za odvikavanje od droge liječi se 14 zavisnika. U ovom Centru liječi se i naš tridesetogodišnji sugrađanin, koji je drogu prvi put probao sa 17 godina, a koji je na svu sreću na dobrom putu da bude izliječen.

ponedjeljak, 20 Januar 2020 09:18

Zbog pušenja kazne u iznosu od 60.000€

Od primjene novog zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, u periodu od 14. avgusta do 23. decembra 2019. godine, Turistička inspekcija je obavila 3.100 inspekcijskih nadzora, u kojima je utvrdila 202 nepravilnosti i po osnovu njih izdala 225 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 60.120 eura, kazala je glavni inspektor za turizam Svetlana Šljivančanin.

Ukupno 3.298 svršenih visokoškolaca počelo je danas sa stručnim osposobljavanjem kod poslodavaca u okviru sedmog ciklusa Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Medžlis Islamske zajednice u Rožajama pokrenuo je akciju ugradnje podnog grijanja u džamijama na teritoriji opštine Rožaje, a s ciljem smanjenja potrošnje električne energije za grijanje i stvaranja boljih uslova za džematlije tokom boravka u džamijama.

Reis Rifat ef. Fejzić u pratnji pomoćnika za odnose sa inostranstvom Omerom ef. Kajošajem, boravio je u radnoj posjeti Albaniji.

srijeda, 15 Januar 2020 10:57

Sutra isplata socijalnih davanja

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je obezbijedilo sredstva za isplatu materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za decembar 2019. godine u iznosu od 6.447.687,33 eura

srijeda, 15 Januar 2020 10:42

Prosječan decembarski račun 38,60 eura

Prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 38,60 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

U Crnu Goru se godišnje uveze 3,22 miliona kilograma pržene i nepržene kafe, što znači da svaki od oko 622 hiljade stanovnika popije u prosjeku 740 šoljica ovog napitka. Ova računica je izvedena na “domaćinskoj” mjeri od sedam grama za svaku šoljicu kafe.

srijeda, 15 Januar 2020 08:16

Od boginja oboljelo 687 osoba

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da je tokom decembra registrovano 687 oboljelih od virusa varičele (ovčje boginje), dok je ukupno od zaraznih bolesti oboljelo 906 osoba.

Zaštitnik prava pacijenata Kliničkog centra Crne Gore Alma Mutapčić kazala je za Dan da se tokom 2019. godini toj instituciji obratio 1.931 pacijent. Oni su najčešće bili nezadovoljni zbog dužine čekanja na pregled, kvalitet liječenja i postupke zdravstvenih radnika.

Početak drugog polugodišta u crnogorskim školama obilježiće primjena novih mjera u borbi protiv vršnjačkog nasilja. Tokom decembra, direktori škola već su upoznati sa novim uputstvima koja se odnose na postupanje u slučajevima vršnjačkog nasilja u školama, kao i mjerama sa kojima će morati da se suoče ukoliko se ne ponašaju u skladu sa novim pravilima. Osim toga, kako je Dnevnim novinama kazala portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić, formirana je većina školskih timova za borbu protiv nasilja, a SOS linija koja je nedavno uvedena već je primila prve pozive.

Komunikolog Radoje Cerović kaže da je danas, više nego ikad, potrebno napraviti restriktivan i brz protokol u provjeri izvora informacije.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!