Utorak, 27 Oktobar 2020 17:31

"Očekujemo da se prava manjina unaprijede"

Političko angažovanje i aranžmani ne zanimaju Islamsku zajednicu, saopšteno je mandataru Zdravku Krivokapiću tokom sastanka, to je Radiju Crne Gore potvrdio reis hadži Rifat efendija Fejzić. Tokom razgovora saopštili su da očekuju da se nivo ostvarenih prava manjina ne pogorša već unaprijedi.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje i drugih laboratorija u državi koje se bave PCR dijagnostikom su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 756 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 182 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2 i to iz sledećih opština:
Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime Dan opštine Herceg Novi predsjedniku Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Samardžiću, odbornicima i građanima Herceg Novog.

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu Državne nagrade "Oktoih" za 2020. godinu. 

Nakon što je imao priliku da obiđe medresu "Mehmed Fatih", i uvjeri se u ono što je do sad urađeno te kako funkcioniše ova obrazovna ustanova, Asad Dautović, porijeklom iz Balotića, a trenutno živi i radi u Njemačkoj, izrazio je želju da medresi "Mehmed Fatih" pokloni sedam kompjutera sa visokim perfomansama, koji će se koristiti kabinet informatike.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 28. oktobra – Dana Opštine Herceg Novi, predsjedniku Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Samardžiću, odbornicima, svim građanima Herceg Novog i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Utorak, 27 Oktobar 2020 08:22

Vakcinacija protiv gripa od četvrtka

Zdravstvena apotekarska ustanova Montefarm danas će početi sa isporukom vakcine protiv gripa svim domovima zdravlja, a, prema riječima izabranih ljekara, vakcinacija će početi u četvrtak i petak 29. i 30. oktobra.

Utorak, 27 Oktobar 2020 08:06

Mugoša: Imamo problem u obradi podataka

Na Press konferenciji Instituta za javbno zdravlje dr Boban Mugoša je naveo da su imali problem sa informacionim sistemom, napravljeno je više analiza ali je došlo do prekida između Instituta i servera u Fondu.“Više je testova odrađeno.

Ponedjeljak, 26 Oktobar 2020 17:16

COVID19: 112 novopozitivnih, četiri smrtna ishoda

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 422 uzorka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 112 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2 i to iz sledećih opština:

Saradnja sa Velikom Britanijom na polju obrazovanja donijela je brojne benefite crnogorskom obrazovnom sistemu, kroz značajne projekte poput „Škole za 21. vijek“, zaključili su na današnjem sastanku ministar prosvjete dr Damir Šehović, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Nj.E. Karen Medoks i direktorica Britanskog savjeta Vanja Madžgalj, te ocijenili da bi u ovom pavcu trebalo nastaviti.  

Oktobar mjesec je na izmaku ali je veoma važno podsjetiti zbog čega se još i naziva RUŽIČASTI OKTOBAR.  
Oktobar se širom svijeta obilježava  kao mjesec borbe protiv karcinoma dojke.
Ponedjeljak, 26 Oktobar 2020 09:58

U KCCG od danas sve vrste pregleda

U Kliničkom centru Crne Gore danas će početi svi ambulantni specijalistički, supspecijalistički i radiološki pregledi, prema zakazanim terminima, saopšteno je iz te ustanove.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!