Univerzitet Crne Gore je tokom 2020. godine, uprkos pandemiji COVID-19, obezbijedio kontinuitet i kvalitet nastavnog procesa, naučno-istraživačkog rada i međunarodne saradnje, odgovorno se starao o potrebama i bezbjednosti svojih zaposlenih i studenata i osigurao pozitivno finansijsko poslovanje i značajna ulaganja u razvojne kapacitete Univerziteta, ocijenjeno je tokom predstavljanja rezultata rada u 2020.

Povodom velikog i značajnog jubileja 150 godina od izlaska prvog broja lista "Crnogorac", Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore čestitao je 23. januar -Dan novinara Crne Gore svim medijskim radnicima, uz konstataciju da status novinara i dalje ne održava značaj uloge koji oni imaju u društvu.

Biti novinar/ka u Crnoj Gori, danas znači raditi posao od kojeg se ne može pristojno živjeti i raditi, u iluziji da će dizanje glasa protiv takvog statusa ubuduće biti horsko, a ne solističko, poručuju u NVO "35 mm", a povodom Dana novinara.

Uoči 23. januara – Dana novinara Crne Gore, Centar za građansko obrazovanje (CGO) čestita svim novinarima/kama u Crnoj Gori njihov dan uz nadu da će njihova bezbjednost biti neupitna, kao i da će im se brzo poboljšati ekonomski položaj.

Evropska unija (EU) radi "na dvije staze" kako bi se obezbijedile vakcine za Zapadni Balkan, kazala je predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen. Nakon sastanka lidera zemlja EU, istakla je da će zemlje regiona što je prije moguće imati pristup vakcinama.

U Zavodu Komanski most trenutno je registrovano 40 korisnika koji su inficirani virusom korona. Većina njih je asimptomatična, stabilnog zdravstvenog stanja, kazala je za Jutarnji program psihološkinja u Komanskom Mostu Suzana Vojičić. Ona je dodala da su zaražena i četiri zaposlena, dok je jedna korisnica hospitalizovana na pulmologiji Kliničkog centra.

U Crnoj Gori su u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminule četiri osobe, a potvrđeno je 419 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Ponedjeljak, 18 Januar 2021 14:01

Zaražene 32 štićenice Komanskog mosta

Korona virusom zaražene su 32 štićenice Komanskog mosta, kao i troje zaposlenih u toj ustanovi, saopštio je Instituta za javno zdravlje. Inficirane štićenice su dobrog opšteg stanja, osim jedne koja je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja hospitalizovana u Kliničkom centru Crne Gore.

Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori počelo je danas, a nastava će prvu sedmicu biti organizovana onlajn.

Predsjednik Rahman Husović bio je učesnik online sastanka koji je, na inicijativu Ministarstva zdravlja, održan jutros povodom definasanja postupaka u pravcu daljeg jačanja saradnje između opštinskih timova za zaštitu i spašavanje i Komisije za zaštitu stanovništva od COVID 19.

Građani Crne Gore od danas mogu putovati u Srbiju bez obaveznog PCR testa.

Vlada će danas predstaviti Nacionalnu strategiju za imunizaciju protiv SARS – CoV-2 (COVID-19).

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!