NVO "Ugostitelji Crne Gore" pozivaju sve studente da se prijave za sezonske poslove na crnogorskom primorju.

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima informiše sve pripadnike dijaspore-iseljenika da se rok za prijavu kandidata za pohađanje četrnaeste po redu Ljetnje škole jezika i kulture Crne Gore produžava do utorka, 31. maja 2022. godine. 

Reis Rifat ef. Fejzić je sa direktorom Medrese “Mehmed Fatih, Amerom ef. Šukuricom, primio Harisa ef. Kalača, imama Bošnjačkog kulturnog centra "Sandžak" iz njemačkog grada Dortmunda.

Ponedjeljak, 16 Maj 2022 09:50

Obavještenje JPU "Boško Buha" Rožaje

Autor

Obavještavamo vas da će dostupnost platforme za elektronski upis djece u predškolske ustanove za školsku 2022/23. godinu biti moguć od 25. maja do 15. juna. godine preko portala www.upisi.edu.me

Ponedjeljak, 16 Maj 2022 08:07

Neradni dani 21, 22. i 23. maj

Autor

Povodom predstojećeg državnog praznika Dana nezavisnosti Crne Gore, neradni dani biće subota 21. maj, nedjelja 22. maj i ponedjeljak 23. maj, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ponedjeljak, 16 Maj 2022 07:49

Rožajske maturske šetnje

Autor

Maj mjesec je na stotine puta opjevan kao najljepši mjesec u godini, maj je "uvod u ljeto", odlaže se zimska odjeća, počinju periodi lijepog vremena, nekako smo opušteniji, više se vremena provodi van kuće, u gradu se često može čuti "vala i ove zime bi preko glave".

U petak 13. maja 2022. godine, u Jela Natural rizortu, otvoren je četvorodnevni regionalni trening “Sve na jednom mjestu“ koji je okupio oko 50 mladih iz Srbije (Novi Pazar, Sjenica, Tutin) i Crne Gore (Rožaje, Bijelo Polje i Berane).

65člg.jpg

Da je konačno, ove godine, stiglo proljeće u Rožaje, najbolji pokazatelj su gotovo ljetnje temperature koje vladaju ovih dana. Lijepo vrijeme ratari koriste za uređenje svojih vrtova, a vrijedne domaćice zasađivanjem cvijeća uljepšavaju avlije.

Međunarodni dan medicinskih setara, 12. maj, svake godine obilježava se i tradicionalno proslavlja širom svijeta, na godišnjicu rođenja Florens Najtingal, britanske medicinske sestre, začetnice modernog sestrinstva. Ove godine 12. maj se obilježava pod sloganom: „ Glas koji vodi“.

Povodom obilježavanja Dana bošnjačke zastave, 11. maja, upriličena je svečanost u Novom Pazaru.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!