Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik NKT Milutin Simović, uvažavajući epidemiološku situaciju i činjenicu da u ovom trenutku u Crnoj Gori nema aktivnih slučajeva obolijevanja od novog koronavirusa, analiziralo je mogućnosti otvaranja granica i ponovnog uspostavljanja međunarodnog saobraćaja, kao i dalje ublažavanje ostalih važećih mjera, donijelo, na predlog Instituta za javno zdravlje, odluku da od 1. juna dozvoli stranim državljanima ulazak u Crnu Goru, i to bez propisivanja mjera karantina i samoizolacije, s tim da ključni kriterijum za dozvolu ulaska bude utvrđena stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru.
Četvrtak, 28 Maj 2020 20:56

Rožajska humanost još jednom pokazana

Snijeg u maju u Rožajama i nije neka novost, oni najstariji stanovnici grada pod Hajlom, kažu da pamte, da snijeg nije padao jedino u julu.

Institut za javno zdravlje (IJZ) ni danas nije registrovao nijedan novi slučaj korona virusa u Crnoj Gori, čime je naša država i dalje "korona fri".

Povodom Ramazanskog bajrama Forum mladih Bošnjačke stranke realizovao je akciju podjele slatkih paketića za 80 mališana na teritoriji opštine Rožaje.

Srijeda, 27 Maj 2020 12:51

Počelo polaganje male mature

U svim osnovnim školama u Crnoj Gori danas je počela eksterna provjera znanja na kraju trećeg klasifikacionog perioda za učenike devetih razreda.

Volonteri Opštine i Crvenog krsta podijeli su u toku minulih dana 100 paketa sa namirnicama i sredstvima za higijenu domaćinstvima koja su u stanju socijalne potrebe i čiji članovi zbog mjera zabrane kretanja nisu mogli ostvarivati prihode u toku trajanja epidemiološkog rizika.

Nakon 68 dana, od prvog zabilježenog slučaja, Crna Gora je trenutno bez oboljelih od COVID-19, saopštio je IJZCG.

Neka nas mjesec odricanja i suzdržavanja učini boljim sugradjanima, komšijama, prijateljima, neka nam radost ramazanskog Bajrama bude dočekana u zdravlju i veselju.
 
Želim da ove mubarek dane podijelite sa svojim bližnjima, komšijama, prijateljima, duhovno ispunjeni, u slozi, ljubavi, i solidarnosti.
 
Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Povodom velikog praznika Ramazanskog bajrama reisu efendiji Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti čestitam bajramske blagdane uz najbolje želje da ih provedete u dobrom zdravlju sa porodicom, prijateljima i komšijama. Bajram Šerif Mubarek Olsun. 

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Ramazanski bajram reisu Islamske zajednice i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori:

Nedjelja, 24 Maj 2020 13:18

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

U ime Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu i svoje lično ime, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i širom svijeta, upućujem iskrene čestitke povodom ramazanskog Bajrama, sa željom da ga dočekate u zdravlju, sreći i blagostanju i provedete u duhu poštovanja, ljubavi i saosjećanja, okruženi vašim porodicama, prijateljima i komšijama !

Direktor Komunalnog preduzeća d o o, Nazim Dacić, u svoje ime i u ime radnika ovog kolektiva, povodom Ramazanskog bajrama uputio je čestitku: Svim muslimanima u Crnoj Gori i dijaspori čestitam bajramske blagdane i želim da ih provedete u miru, blagostanju, sreći i dobrom zdravlju.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!