×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 656

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 3318

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede isplatiće sredstva podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz vaučere u iznosu od 200 eura, na koje imaju pravo nosioci poljoprivrednih gazdinstava upisani u Registar.

Rožajskim poljoprivrednicima u okviru podsticajnih mjera Ministarstva poljoprivrede za 2022. godinu, 13. aprila isporučen je dio poljoprivredne mehanizacije.

Crnogorsko Udruženje instruktora i trenera i skijanja kao i SK “Turjak” Rožaje organizuju SEMINAR za instruktore i trenere skijanja

 Seminar će se održati na skijalištu “Turjak” u Rožajama, termin održavanja seminara 10.03.2022.god (četvrtak, u 09h).
 
Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na broj telefona 068 319 800.
Ponedjeljak, 07 Mart 2022 07:25

Na Hajli uskoro trodnevni snowbord kamp

I ove godine na planini Hajli će biti organizovan trodnevni snowbord kamp koji počinje 18. marta.

Slovačka agencija za međunarodnu razvojnu saradnju (Slovak Agency for International Development Cooperation) u saradnji sa Ambasadom Slovačke Republike u Crnoj Gori finansira projekat u opštini Rožaje koje ima za cilj poboljšanje infrastrukture park šume Brezovačko brdo kao i podizanje svijesti o lokalnim ekološkim problemima.

Plav/Petnjica, 2. februar 2021. - Mali lokalni proizvođači u opštinama Plav i Petnjica dobiće šansu za bolji plasman svojih proizvoda uz podršku Kraljevine Norveške preko projekta “Norveška za vas - Crna Gora”. Ove dvije opštine sprovode projekta unaprijeđenja infrastrukture za razvoj malog biznisa kroz nabavku i postavljanje prodajnih objekata, za šta je ukupno izdvojeno oko 63.000 dolara. 

Ponedjeljak, 25 Januar 2021 11:47

Očekuje se rast prihoda od turizma

Svjetski turistički analitičari i stručnjaci očekuju određeni oporavak tržišta s mogućim povećanjem globalnog prihoda od putovanja i turizma od preko 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, uprkos koronakrizi i velikom padu turizma.

Četvrtak, 21 Januar 2021 10:26

NTO: Rekordna posjeta zimskim centrima

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić kazala je da zimski centri, uprkos vanrednim okolnostima i epidemiološkim mjerama, bilježe rekordnu posjećenost. Tome je, kaže, doprinijela i cjenovna politika. Popuštanje nekih mjera uslovila je da poraste i broj posjetilaca zimskim turističkim centrima.

Ponedjeljak, 18 Januar 2021 12:24

CG na listi najboljih održivih destinacija

Popularni britanski magazin za putovanja “Culture Trip” svrstao je Crnu Goru na listu najboljih održivih destinacija u 2021. godini, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije. Još jednom, Crna Gora se našla u društvu svjetskih, egzotičnih destinacija kao što su Maldivi, Japan, Tajland i druge.

Četvrtak, 14 Januar 2021 07:38

Zimska sezona može potrajati do aprila

Ima nade za zimski turizam zahvaljujući vremenu koje je ove godine naklonjeno turističkim poslenicima, kaže Petar Golubović iz Centra za istraživanje i razvoj turizma. Smatra da su skijališta trebala nestanak struje spremnije da dočekaju, a da će otvaranje međugradskog saobraćaja vikendom dovesti više domaćih skijača na staze.

Nakon javnih poziva za podršku preradi kroz IPARD program objavljenih u 2018. i 2019. godini, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uz finasijsku potporu Evropske unije nastavlja sa dodjelom podrške kroz novi javni poziv koji je danas objavljen.

Četvrtak, 05 Novembar 2020 19:41

Montirana početna stanica za žičaru na Hajli

Izgradnja šestosjedne i sklopive žičare na novom planinskom centru Štedim na Hajli, na području rožajske opštine, teče planiranom dinamikom, a do danas su postavljeni početna stanica i pet od predviđenih 12 nosećih stubova.

 

radio logo

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!