Forum mladih Bošnjačke stranke, nedavno je pokrenuo ekološku akciju “Zeleno, ne šareno“, koja ima za cilj podizanje svijesti stanovnika na teritoriji opštine Rožaje o zažtiti životne sredine, zagađenju i pravilnom odlaganju otpada.

Lokalna Turistička organizacija u Rožajama pomaže organizaciju svih projekata koji imaju za cilj da valorizuju turističke ponude Rožaja.

Sekretarijat za privredu Opštine Pljevlja i Turistička organizacija Pljevlja u saradnji sa Inovaciono preduzetničkim centrom ,,Tehnopolis" iz Nikšića organizovali su konferenciju, čija je tema "Perspektive razvoja ruralnog turizma sa posebnim osvrtom na opštinu Pljevlja".

Nastavak podrške uređenju parka u Rožajama

Zajednica opština Crne Gore i Njemačka razvojna agencija GIZ podržali su dva projekta sa kojima je aplicirala Opština Rožaje, izradu Rješenja održive urbane mobilnosti (ROUM) za naselje Bandžovo Brdo i Pilot projekat održive urbane mobilnosti kroz uređenje biciklističko-pješačkih staza u park-šumi Brezovačko Brdo.

Poznato je da je planina Hajla dragulj bogastva rožajske prirode, i kao takva je stanište brojnih životinjskih i biljnih vrsta.

Prezentacija idejnog rješenja ski staza na Štedimu održana je 9. avgusta 2019. godine u čitaonici Narodne biblioteke u Rožajama.

Protekle sedmice održan je drugi po redu sastanak Radne grupe za praćenje i sprovođenje aktivnosti na realizaciji Projekta za potrebe izgradnje ski centra na lokalitetu „Hajla – Štedim“ kojem su prisustvovali i predstavnici firme „Strukon“ iz Bosne i Hercegovine koja je izabrana za izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova.

četvrtak, 04 Juli 2019 17:45

Desetogodišnjica postojanja PSK ''Hajla''

Desetogodišnji jubilej postojanja PSK ''Hajla'' 2403 biće sevčano obilježen kroz trodnevnu manifestaciju koja će trajati 5, 6 i 7 jula na rožajskoj turističkoj ljepotici planini Hajli.

Ogroman doprnos realizaciji projekta ''Planina Mokra Gora-neotkriveni biser na Via Dinarica stazi'' dali su predstavnici rožajskih organizacija i institucija.

Završni, peti, Forum nosilaca projekta ''Planina Mokra Gora- neotkkriveni biser na Via Dinarika stazi'' održan je 7. juna 2019. godine, u Zubinom Potoku.

Memorandum o saradnji u oblasti turizma na prostoru između planina Mokra Gora i Hajla potpisan je 31. maja 2019. godine u Rožajama.

U okviru realizacije projekta uređenja park-šume ''Crnja-Brezovačko brdo’’ predsjednik Opštine Rožaje Ejup Nurković, biolog mr Halil Markišić, sekretar Sekretarijata za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine Rusmir Džudžević, direktori Turističke organizacije Rožaje Nedžad Murić i Radio televizije Rožaje Mirsad Feleć kao i predstavnici Ski centra ''Hajla'' i NVO Avlija posjetili su taj lokalitet.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!