Potpredsjednik Vlade, dr Dritan Abazović, zakazao je sastanak sa najvećim crnogorskim privrednicima za ponedjeljak, 25. januar 2021. godine sa početkom u 10.00h, u vili „Gorica“.

Reforma javne uprave, kao jedan od osnova procesa proširenja, i dalje ostaje prioritet, nadovezujući se na solidan rad i dostignuća koja su sprovedena u toj oblasti, uključujući snažnu finansijsku podršku EU, poručila je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

Srijeda, 13 Januar 2021 12:47

Isplata subvencija poslije 20. januara

Ministarstvo ekonomskog razvoja saopštilo je da će subvencije zarada za decembra 2020. biti realizovana poslije 20. januara, nakon što se, kako navode, steknu zakonski uslovi za to.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte održao je prvu sjednicu u novom sastavu kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Zdravko Krivokapić.

Nakon što je zaključio ugovor sa YouTube, PAM CG je prvi put muzičkim autorima/nosiocima prava isplatio i honorare od YouTube-a. Autorima i nosiocima prava PAM CG će isplaćivati autorsku naknadu koja im pripada po osnovu autorskih prava na muzičkim djelima koja ostvare prihod od reklama prikazanih prije ili u toku video sadržaja.

Evropska komisija je danas usvojila paket od 70 miliona eura u okviru Instrumenta za pretpristupnu podršku (IPA II) kako bi podržala partnere sa Zapadnog Balkana u finansiranju pristupa vakcinama protiv COVID-19 koje su nabavile države članice Evropske unije.

Danas su potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i v.d. direktor Uprave policije Vesko Damjanović, boravili u službenoj posjeti Opštini Pljevlja.

Osim ekonomskog stanja i razmišljanja o tome kako da sebi obezbijede egzistenciju i svojoj djeci od kojih su mnogi završili fakultete Bošnjaci na jugu Sandžaka, pogotovo sad u Beranama, sve više razmišljaju o pričama koje su nekad stariji govorili  – postojanju mezarja na  velikoj površini samog grada. Renoviranjem benzinske stanice otkriveno je muslimansko mezarje.

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić primio je danas u posjetu ambasadorku Turske, Sungul Ozan.

Petak, 11 Decembar 2020 16:25

Njemačka donirala IJZ 98.200 eura

Ambasada SR Njemačke u Crnoj Gori donirala je InstitutU za javno zdravlje 98.200 eura za kupovinu reagenasa i opreme za PCR testiranje, kao i za brze antigenske testove.

Novoizabrana 42. Vlada Crne Gore održala je 7. decembra konstitutivnu sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Zdravko Krivokapić. Na sjednici su donijete Uredba o organizaciji i načinu rada državne uprave i Odluka o određivanju ministarstava koja mogu imati državne sekretare, formirana su stalna radna tijela, dogovoren metod rada i izvršena neophodna imenovanja u Generalnom sekretarijatu Vlade i Kabinetu predsjednika Vlade.
Ponedjeljak, 07 Decembar 2020 11:38

Naplaćeno 85,7 miliona, plan premašen za 18 odsto

Poreska uprava je tokom novembra 2020. godine ostvarila bruto naplatu od 85.724.834,35 eura, čime je plan izrađen po rebalansu budžeta izvršenom 24. juna 2020. godine, zbog pandemije bolesti Kovid 19 premašen za 13 miliona eura (18%), dok je ovaj rezultat 3 miliona eura (4%) ispod ostvarenja iz novembra 2019. godine.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!