ponedjeljak, 20 Januar 2020 09:06

Konkurs za stipendije Vlade Republike Slovačke

Obavještavamo zainteresovane kandidate da Vlada Republike Slovačke dodjeljuje kandidatima iz Crne Gore stipendije, na osnovu bilateralnog sporazuma potpisanog između Ministarstva obrazovanja, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Predstavnici udruženja „MonteHess“ predstavili mogućnosti za ulaganja u CG

Ukupan promet na Montenegroberzi u decembru prošle godine je iznosio 4,63 miliona eura i bio je oko 77 odsto manji nego u novembru.

Nakon organizovanih radnji na devastaciji energetskih objekata u Beranama i privođenja pravdi počinilaca tih djela, posljednjih dana se sličan scenario ponavlja na području Cetinja i Nikšića.

subota, 18 Januar 2020 08:33

Dobit prijavilo 25.680 firmi

Porez na dobit preduzeća u prošloj godini prijavilo je 25,68 hiljada firmi, dvije hiljade više nego 2018, saopšteno je iz Poreske uprave (PU).

Pripadnici Vojske Crne Gore biće testirani na NATO vježbi „Steel Storm“ koja će se u oktobru održati u Italiji, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva odbrane.

petak, 17 Januar 2020 10:30

Opštine povukle ukupno 759,43 hiljade

Opštine Danilovgrad, Herceg Novi, Rožaje, Tuzi i Bijelo Polje prošle godine su povukle ukupno 759,43 hiljade EUR iz Fonda za podršku opštinama za predfinansiranje donatorskih projekata.

Uprava za saobraćaj i austrijska kompanija Štrabag zaključili su Ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji i unapređenju dionice puta Rožaje – Špiljani, saopštili su danas iz Vlade, ističuči da je ugovor, zaključen u okviru Programa rekonstrukcije magistralnih puteva u Crnoj Gori, vrijedan 19.185,72 eura.

Fond za zdravsteno osiguranje (FZO) od ponedjeljka uvodi šesti elektronski servis za osiguranike. Riječ je o servisu eNaručivanje, koji će pacijentima omogućiti elektronsko naručivanje terapije za hronična oboljenja, naručivanje doznaka i potvrda, bez posjete izabranom doktoru, pišu Dnevne novine.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je da naša zemlja razumije situaciju u kojoj se nalazi Evropska unija, ali je dodao da naša zemlja već pregovara po do sada najstrožim kriterijumima, da kao lider integracija ne može biti poređena sa državama koje tek počinju pregovore, te da izmjene procesa ne bi trebalo primjenjivati retroaktivno.
srijeda, 15 Januar 2020 07:52

Radovi na tri mosta kad dozvoli vrijeme

Na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare završeno je 86 odsto radova, tuneli su u završnoj fazi, dok se radovi na spajanju tri mosta očekuju nakon što to dozvole vremenske prilike, saopštio je direktor PJ Autoput Bar-Boljare Goran Vujović.

Ne slažem se sa ocjenom da je Zakon o radu rigidan i da će podstaći odlazak radnika u inostranstvo. Rekao bih da je on adekvatan za dobre radnike i odgovorne poslodavce, ocijenio je u razgovoru za Portal Analitika ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!