Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadorka Oana Kristina Popa otvorili su danas zajednički drumski granični prelaz Vraćenovići – Deleuša na putnom pravcu Nikšić – Bileća, izgrađen četiri mjeseca prije roka, uz zajedničku ocjenu da će se funkcionisanjem zajedničkih graničnih prelaza olakšati i ubrzati promet putnika i robe, ostvariti znatne uštede i osnažiti odnosi dviju država.
Utorak, 20 Oktobar 2020 11:28

Potrošačka korpa u septembru 646 eura

Vrijednost minimalne potrošačke korpe u septembru je, prema podacima Monstata, iznosila 646,1 eura, što je 0,7 odsto više u odnosu na avgust.

Četvrtak, 15 Oktobar 2020 07:12

NKT: Mjere donošene pravovremeno i osmišljeno

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) danas je na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, a kojoj je prisustvovao predsjednik Vlade Duško Marković, konstatovalo da su od početka pandemije novog koronavirusa epidemiološke mjere donošene pravovremeno i osmišljeno, da se krizom upravljalo kvalitetno u datim uslovima, da je posebnu vitalnost pokazao naš zdravstveni sistem koji u novom talasu pandemije i uz vanredne napore zdravstvenih radnika odgovara aktuelnim izazovima. Dodatnu pažnju, obaveznost i odgovornost treba posvetiti efikasnijoj kontroli sprovođenja epidemioloških mjera prije svega onih koje predstavljaju najveći epidemiološki rizik.

Direktor Direktorata za gradjansko zakonodavstvo i nadzor Ibrahim Smailović, sastao se sa predsjednikom Komore javnih izvršitelja Vidakom Latkovićem i članicom izvršnog odbora Komore Snežanom Pavličić u prostorijama Ministarstva pravde.

Ponedjeljak, 12 Oktobar 2020 07:04

Njemačka prima 25.000 radnika sa Zapadnog Balkana

Državljani Crne Gore, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Sjeverne Makedonije bi nezavisno od formalnih kvalifikacija, mogli i dalje da do 2023. zbog posla odlaze u Njemačku.

Četvrtak, 08 Oktobar 2020 06:51

CBCG: Zbog korone teže do kredita

Pogoršanje ekonomske situacije usljed pandemije koronavirusa može dovesti do pooštravanja kriterijuma za odobravanje kredita u crnogorskim bankama, saopštila je Maja Ivanović iz Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Nakon upisa u knjigu gostiju u Dvorcu Belvi, dvojica najviših zvaničnika su imali tet-a-tet susret, koji je nastavljen razgovorom uz prisustvo delegacija.

Utorak, 06 Oktobar 2020 11:08

Kako do naknade štete zbog kvara na mreži

Ukoliko zbog kvara na elektrodistributivnoj mreži i prekida u isporuci električne energije dođe do oštećenja na električnim uređajima, aparatima u domaćinstvu ili drugoj pokretnoj ili nepokretnoj imovini, građani imaju pravo da od Crnogorskog elektrodistributivnog sistema traže odštetu.

Bošnjačka stranka snažno osuđuje jučerašnje prijetnje i uvrede i uništavanje imovine delegacije fudbalskog kluba iz Plava, tokom utakmice Jezero-Budućnost, koja je odigrana u Beranama.

Crna Gora u Evropskoj uniji je jasno opredjeljenje buduće vlasti - saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić na sastanku sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Arturom Dmohovskim.

Utorak, 29 Septembar 2020 07:11

Ove odluke je juče donijela Vlada

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 24. septembra 2020.godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila Informaciju o mjerama namijenjenim sektoru turizma u okviru Trećeg paketa socio-ekonomskih mjera – kratkoročna mjera „Subvencija kamate na reprogram postojećih kredita kod IRF-a i poslovnih banaka“ i zadužila Ministarstvo finansija da iz Tekuće budžetske rezerve uplati iznos od 6.000.000 eura za 2020. godinu po dostavljenom izvještaju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Ponedjeljak, 21 Septembar 2020 11:04

Banke odobrile 3,18 milijardi eura kredita

Banke su do kraja jula odobrile 3,18 milijardi eura kredita, pokazuju podaci Centralne banke.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!