Obavještavamo vas da su konačno pronađeni adekvatni donori koštane srži za Abaza i Rifata Kardovića.

 
S obzirom da, nažalost, koštana srž nijednog člana naše porodice nije bila odgovarajuća, bili smo prinuđeni da tragamo za donorima preko donorskih banki što je oduzelo dosta vremena. Dječaci će pripremu za transplataciju započeti 31.maja, kada će ponovo biti primljeni na kliniku Yeni Yuzyil Universitesi hastanesi u Istanbulu.
 
Koštane srži koje su pronađene će stići na kliniku u periodu između 17. i 25. juna, kada će i biti obavljene transplatacije kod oba dječaka.
– Veliku zahvalnost dugujemo upravi klinike Yeni Yuzyil Universitesi hastanesi koja je prihvatila da sprovede liječenje naših dječaka i od prvog dana nam pružala veliku podršku i ulila veliko poverenje da je njihovo zdravlje u pravim rukama.
 
Transplataciju će obaviti hematolog prof. Dr. Baris Malbora, kojem smo posebno zahvalni za dosadašnju pomoć koju je nesebično pružio, ne obazirajući se na svoje radno vrijeme. Dr. Malbora je slučaj naših dječaka prihvatio sa posebnom pažnjom, ulagajući ogroman trud i vrijeme u pripremi dječaka za operaciju.
– Takođe, izuzetno smo zahvalni Fatmi i Faruku Denizi-Javorovac koji su nam pomogli da stupimo u kontakt sa ovom klinikom, dok su Abaz i Rifat još uvijek bili u Crnoj Gori. Velika olakšica u komunikaciji sa klinikom nam je bila njihova pomoć u prevođenju sa turskog jezika i koordinacija u komunikaciji između uprave klinike i naše porodice.
U nadi da će se operacije uspješno obaviti, još jednom najsrdačnije zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pružili pomoć i omogućili liječenje naše djece na pouzdanoj turskoj klinici.

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!