Vlasti Saudijske Arabije objavile su da će vakcinacija protiv koronavirusa biti jedan od osnovnih uslova za ovogodišnji hadž.

Ministarka zdravlja, Mai Alkaila, izjavila je da su izraelske okupacione vlasti  zabranile unošenje vakcine protiv korona virusa u okupirani Pojas Gaze.

Četvrtak, 21 Januar 2021 11:31

Oksford sprema vakcinu protiv novih sojeva korone

Autor

Naučnici oksfordskog univerziteta spremaju se da u najkraćem roku proizvedu nove verzije vakcine koja će moći da se izbori i sa zaraznijim sojevima korona virusa.

Novi predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) u inauguracionom govoru otvorio je novo poglavlje Amerike suočene s devastirajućom pandemijom i nizom kriza, pozivima na jedinstvo i prevazilaženje dubokih podjela koji su uobičajeni u ovakvim prilikama, ali koji možda nikada nisu bili potrebniji od američkog Građanskog rata, pišu svjetski mediji.

Utorak, 12 Januar 2021 07:49

SZO: U 2021. neće biti kolektivnog imuniteta

Autor

Kolektivni imunitet na korona virus neće biti postignut ove godine, iako su vakcine počele da se dijele u mnogim zemljama, upozorila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Petak, 08 Januar 2021 12:05

EU kupuje dodatnih 300 miliona doza vakcina

Autor

Evropska komisija ugovorila je dodatnih 300 miliona vakcina koje proizvode kompanije Fajzer i BioNtek, čime je duplirana narudžbina vakcina tih proizvođača, kazala je predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen.

Godišnja sezona berbe maslina, važan događaj na društvenom, kulturnom i ekonomskom nivou, dugo je očekivana i slavljena prilika koja uključuje čitave porodice i zajednice širom Palestine. Na ovoj teritoriji postoji oko milion dunuma palestinskog poljoprivrednog zemljišta, a oko 100 000 palestinskih porodica koristi se, direktno ili indirektno, samo od berbe maslina. Stablo masline simbol je postojanja, otpornosti i potencijala Palestine. Kroz istoriju, Palestinci su nastavili sa žetvom svojih gajeva i polja kako bi opskrbili zemlju maslinama i uljem i proslavili naš nacionalni identitet i povezanost s našom pradomovinom.

Senat Kongresa SAD usvojio je rezoluciju povodom 25. godišnjice Dejtonskog sporazuma u kojoj poziva vlasti Bosne i Hercegovine da sprovedu ustavne reforme i ohrabruje ih da nastave s naporima na putu ka članstvu u EU i NATO.

Nakon sporazuma sa Jermenijom o okončanju sukoba u Nagorno-Karabahu građani Azerbejdžana izašli su na ulice kako bi proslavili za njih veliki uspjeh.

Ivon Hele, Humanitarni coordinator Ujedinjenih nacija, je saopštila da je 73 ljudi, uključujući 41 dijete, raseljeno nakon što su izraelske vlasti srušile njihove kuće i druge objekte i uništile imovinu palestinske zajednice u Dolini Jordana; 76 srušenih objekata, više nego u ijednom pojedinačnom rušenju u prethodnoj deceniji.
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!