Utorak, 29 Decembar 2020 12:46

Rožajki likovno priznanje

Adelina Pepić dobila je počasnu diplomu za učešće na 48. međunarodnom likovnom konkursu LIDICE 2020.

Maternji jezik Ibrahima Hadžića na Radiju Crne Gore poetska radio drama "Maternji jezik", po scenariju Ibrahima Hadžića, u adaptaciji i režiji Mirsada Rastodera, pred premijerno je emitovana na Radiju Crne Gore.

Četvrtak, 24 Decembar 2020 07:59

Objavljen novi broj časopisa “KOD”

U izdanju Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore izašao je 18. broj časopisa za kulturu, književnost i nauku „KOD”.

element_2.png

 

„Zvuk boje“, naziv je dvadeset i prve samostalne izložbe slika poznatog rožajskog akademskog slikarara , Ibrahima Kurpejovića, koja je bila otvorena u Umjetničkom paviljonu ULUCG u Podgorici od 28. oktobra do 10. novembra 2020. godine. Izložbu je organizovao Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, a u okviru manifestacije „Svi smo mi Crna Gora-bogatstvo različitosti“.

Ponedjeljak, 09 Novembar 2020 11:52

Na današnji dan srušen Stari most u Mostaru

Na današnji dan prije 27 godina srušen je Stari most u Mostaru, a danas u 10:15 časova obilježena je godišnjica njegovog rušenja.

Useljenjem u nove prostorije Muzičkog centra stvoreni su uslovi da se u skopu ove institucije formira profesionalni folklorni ansambl koji bi izvodio koreografije svih naroda koji žive u Crnoj Gori.
Nedavno je publikovana zbirka pjesama „ Netaknute zaboravom“, autorke Mirsade Bibić Šabotić.
Četvrtak, 29 Oktobar 2020 09:29

Otvorena izložba slika Ibrahima Kurpejovića

Izložba slika akademskog slikara Ibrahima Kurpejovića „Zvuk boje“ otvorena je sinoć u Umjetničkom paviljonu. Postavku čine 33 rada (ulja na platnu, akrilik i kombinovana tehnika na platnu i lesonitu). Izložbu je otvorio književnik i publicista Slobodan Vuković.

Centar za kulturu Rožaje obavještava zainteresovane da je u toku upis novih članova Gradskog hora “Ilham”.

Povodom obilježavanja manifestacije Šantićevi dani koja njeguje i promoviše lijepu riječ, učenice Gimnazije „30.septembar“ i članice literalne sekcije Kanita Šabotić i Rinesa Ganić osvojile su prvo i treće mjesto u mentorstvu profesorice Mirsade Bibić Šabotić.

U prostorijama osnovne škole ,,Mustafa Pećanin“ u Rožajama u odjeljenju VI-1 održana je, 8. oktobra 2020. godine je održana prva likovna radionica pod nazivom ,,Likovno stvaralaštvo u Rožajama od druge polovine 20. vijeka do danas'', u okviru projekta ,,Razvoj kulture u Rožajama za sadašnje i buduće generacije''.

Ponedjeljak, 05 Oktobar 2020 07:43

Nova Vlada da formira Ministarstvo za dijasporu

Crna Gora u dijaspori ima veliki broj građana koji vode porijeklo sa ovih prostora, taj broj je veći od broja stanovnik koji živi u našoj državi. Do sada državne institucije nijesu na adekvatan način vodile brigu o iseljencima, a samim tim iz nezadovoljstva prema takvom odnosu svoje matice oni u državama u kojima žive na kvalitetan način nijesu vodile brigu o svom kulturnom nasleđu.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!