Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović obišao je danas lokalne markete i prodavnice prehrambene robe kako bi se informisao o njihovoj snabjevenosti namirnicama kao i o stepenu sprovođenja privremenih mjera zaštite prilikom trgovine.
Na osnovu mjera koje je Vlada Crne Gore usvojila radi umanjenja negativnih efekata od epidemije korona virusa, Opština Rožaje obavezuje organe lokalne samouprave kao i ustanove, preduzeća i agencije čiji je osnivač da vrše odgovornu fiskalnu politiku u cilju usklađivanja rashoda sa raspoloživim prihodima i procjenama efekta aktuelne situacije na parametre javnih finansija, navodi se u Odluci koju je potpisao predsjednik Rahman Husović.

Juče je održan kolegijum predsjednika SO sa predsjednicima odborničkih klubova svih političkih partija koje partcipiraju u lokalnom parlamentu.

Opština Rožaje uplatila je Nacionalnom koordinacionom tijelu (NKT) za zarazne bolesti i borbu protiv koronavirusa pet hiljada eura.

Predsjednik Opštine Rahman Husović susreo se sa predsjednikom Osnovnog suda u Rožajama Zahitom Camićem kako bi razgovarali o aktuelnoj situaciji koja je povezana sa dolaskom korona virusa u Crnu Goru te razmijenili mišljenja o stepenu opšteg rizika i nivou implementacije privremenih mjera na lokalnom nivou.

Dragi naši sugrađani koji živite i radite u zemljama Evrope i svijeta želim da vam se obratim i izrazim zabrinutost za vaše i zdravlje vaših porodica u mometu u kojem infekcija izazvana korona virusom postaje sve više rasprostranjena.

Poštovani građani, obavještavamo vas da Opštinski tim za zaštitu i spašavanje kojim rukovodi predsjednik Rahman Husović pažljivo prati epidemiološku situaciju u Rožajama i spreman je za svaki vid reakcije u slučaju evidentiranja zaraženih osoba.

Za zaposlene u lokalnoj samoupravi i njenim ustanovama i preduzećima, u cilju zaštite od zaraze, od danas je organizovan poseban režim rada. To uključuje rad od kuće tamo gdje opis radnih zadataka to dozvoljava.

Predsjednik SO Almir Avdić zahvalan građanima na odgovornoj reakciji u vezi Covid19

Poštovani građani, u skladu sa novonastalom situacijom koja se odnosi na prevenciju pojave korona virusa, molim vas da se strogo i bez izuzetaka pridržavate privremenih mjera koje je država usvojila kako bi zaštitila život svakog pojedinca od ove zarazne bolesti koja je prerasla u pandemiju.
Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović održao je danas niz sastanaka sa čelnicima organa lokalne samouprave, rukovodiocima javnih službi, institucija i preduzeća, te Opštinskim timom za zaštitu i spašavanje, na kojima su usvojeni zaključci i definisana buduća djelovanja u pravcu implementacije privremenih mjera za zaštitu građana od korona virusa.

Predsjednik Opštine Rahman Husović susreo se danas sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan koja je sa saradnicima boravila u radnoj posjeti Rožajama.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!