Predsjednik Vlade CG Duško Marković, pozvao je poslanike i Skupštinu da provjere cjelishodnost zabrane dodjele finansijske pomoći građanima tokom izborne godineposebno imajući u vidu proglašenu epidemiju Covid 19.

Petak, 20 Mart 2020 22:28

Odgođeni lokalni izbori u Tivtu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je večeras odluku da se odgađaju lokalni izbori u Tivtu, koji su bili raspisani za 5. april ove godine.

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović kazao je u razgovoru za “Dan” da u toj partiji već razmišljaju o nastupu na parlamentarnim izborima najavljenim za jesen i da će prednost dati samostalnom izlasku. Kazao je i da se nada da bojkot izbora nikome neće biti opcija i istakao da je dijalog potreban Crnoj Gori i da je to jedini put ka kompromisu koji nas može dovesti do Evropske unije.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je sa guvernerom Centralne banke Crne Gore Radojem Žugićem kako bi Vlada i CBCG, u saradnji sa komercijalnim bankama, kreirale paket mjera u cilju minimiziranja negativnog uticaja COVID - 19 na ekonomiju, građane i privredu.

Dobro je da je dijalog Vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske nastavljen, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i dodao da očekuje rješenja koja će biti obostrano zadovoljavajuća. Đukanović je ponovio da Zakon neće biti povučen.

Vlada Crne Gore vodi dijalog sa Srpskom pravoslavom crkvom oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti vezano za pitanja za koja crkva ukazuje da su problematična, a ne oko toga da li ćemo primjenjivati Zakon, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se, u okviru inicijative Savez za Evropu, sa predstavnicima Dukljanske akademije nauka i umjetnosti (DANU), na čelu sa njihovim predsjednikom Sretenom Perovićem i rukobodstvom Univerziteta Crne Gore koje je predvodio rektor Prof. dr Danilo Nikolić.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u okviru zvanične posjete Republici Estoniji posjetio NATO Centar izvrsnosti za kooperativnu sajber odbranu (CCDCOE).

Predsjednik Opštine Rahman Husović i predsjednik Skupštine opštine Almir Avdić susreli su se danas sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem koji je boravio u radnoj posjeti Rožajama. 

Razvoj Estonije, posebno u digitalnim tehnologijama, inspiracija je za Crnu Goru, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon susreta sa predsjednicom te države Kersti Kaljulaid.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doputovao je u Talin, i time počeo zvaničnu posjetu Estoniji.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas u okviru inicijative Savez za Evropu sa Predsjedništvom Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) na čelu sa predsjednikom, akademikom Draganom K. Vukčevićem.
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!