Članovi novog saziva Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Bar, na konstitutivnoj sjednici, izabrali su Edinu Dešić, za novu predsjednicu odbora. Dešić je izabrana jednoglasno, a na toj poziciji naslijedila je Rasima Honsića.

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prisustvovao je prijemu povodom zvaničnog rođendana Njenog Veličanstva Kraljice Elizabete Druge i Kraljičinog platinastog jubileja, koji se obilježava u Rezidenciji Nj.E. britanske ambadorke Karen Medoks u Podgorici.

Predsjednk Crne Gore Milo Đukanović prisustvovao je današnjem prijemu povodom zvaničnog rođendana Njenog Veličanstva Kraljice Elizabete Druge. Njegovu pozdravnu riječ prenosimo integralno:

Tokom Kongresa Evropske narodne partije (EPP ) u Roterdamu, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, poslanik Suljo Mustafić i član Predsjedništva Admir Šahmanović, razgovarali su sa brojnim zvaničnicima ove najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu.

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sastao se sa rezidentnim koordinatorom UN-a u Crnoj Gori, Piterom Lundbergom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog posjete, istakavši značaj podrške UN organizacija našoj zemlji.

U Mostaru je od 13-15. maja 2022. održana 9. sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća i organizacija u regionu, kao i dvije tribine na temu “Položaj Bošnjaka u državama regiona”. Ocijenjeno je da Bošnjaci moraju što prije definisati na jedinstven način sadržaj i udžbenike iz grupe predmeta na bosanskom jeziku, te da Vlada i nadležne institucije treba optimalnije da podržavaju rad Bošnjačkih vijeća. Domaćin programa (za svaku pohvalu) bilo je Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca BiH.

‚‚Crna Gora i Turska su saveznici i prijatelji koji teže unaprijediti svoje odnose", konstatovano je sastanku predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ambasadorke Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović ugostio je danas u zgradi Vlade Crne Gore reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata ef. Fejzića

Predsjednik Vlade Ukrajine Denis Šmigalj uputio je pismo predsjedniku Vlade Crne Gore dr Dritanu Abazoviću u kojem mu čestita na izboru za premijera 43. Vlade Crne Gore. Šmigalj je rekao da je Ukrajina zahvalna Crnoj Gori na tome "što podržava suverentitet i teritorijalni integritet naše države i što je usvojila sankcije protiv Ruske Federacije zbog agresije na našu državu".

„Crna Gora je država pogodna za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Odlučni smo da kroz projekte koji za cilj imaju energetsku tranziciju omogućimo transformaciju ka zelenoj ekonomiji i čistoj energiji.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorom kraljevine Belgije Koenradom Adamom i na samom početku razgovora istakao da su diplomatski i bilateralni odnosi dvije zemlje dobri, ali da itekako postoji potencijal da se unaprijede.

Utorak, 10 Maj 2022 07:44

Susret Ibrahimović – Rajnke

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović sastao se sa Nj.E. ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!