Reagovanje iz Kabineta Predsjednika Crne Gore na izjavugeneralnog sekretara predsjednika Republike Srbije Nikole Selakovića

EVROPSKI SUD U STRAZBURU JE VEĆ ODLUČIO DA JE ZAHTJEV SPC ZA RESTITUCIJU CRKVENE IMOVINE NEOSNOVAN

TANJUG

INTERVJU-TANJUG-ĐUKANOVIĆ

Nećemo povući zakon,Vučiću otvoren poziv da dođe u Crnu Goru

petak, 17 Januar 2020 13:24

Vlada se ne bira i ne ruši na litijama

Mitropolit Amfilohije izjavio je pred crnogorskim građanima i vjerujućim narodom u Tivtu da Vladu treba srušiti ako ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori Romana Hlobena.

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje govor mržnje i prijetnje koje su upućene poslaniku HGI Adrijanu Vuksanoviću.

Istupi srpskih zvaničnika od usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u crnogorskom parlamentu imaju elemente miješanja u unutrašnje poslove Crne Gore, iako se pokušava naći legitimitet u činjenici da se traži zaštita iznutra, ocijenio je za Pobjedu analitičar Sergej Sekulović.

srijeda, 15 Januar 2020 07:57

Zatvor za nezakonito finansiranje partija

Ko silom ili prijetnjom ili na drugi protivpravan način utiče da se političkom subjektu daju sredstva za finansiranje izborne kampanje ili finansiranje političkog subjekta, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Ako djelo učini javni funkcioner, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do pet godina, navodi se u Zakonu o dopunama Krivičnog zakonika, koji je parlament usvojio krajem godine.

ponedjeljak, 13 Januar 2020 07:37

Nije moguće da Vlada marginalizuje Skupštinu

Ne postoji mogućnost da Vlada marginalizuje Skupštinu ili da Skupština marginalizuje Vladu jer obje institucije rade po Ustavu, kazao je za Pobjedu Predrag Sekulić, predsjednik parlamentarnog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

nedjelja, 05 Januar 2020 08:44

Brajović: "Izbori će proteći mirno"

Ovo je godina parlamentarnih izbora i vjerujem da će upravo oni biti glavna tema, kao i da će biti održani u mirnoj atmosferi, uz međusobno uvažavanje i povjerenje, izjavio je u razgovoru za "Dan" predsjednik Skupštine Crne Gore i Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović.

Mit: „Država otima imovinu vjerskih zajednica“
Crna Gora je predvodnik u procesu evropskih integracija, Holandija cijeni ostvareni napredak i nastaviće da je podržava u reformiskim naporima na putu ka Evropskoj uniji, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Holandije u Crnoj Gori Žila Arnoa Bešura Pluha.

Direktor Medrese u Tuzima Fuad Čekić je ocijenio da je krajnje vrijeme da se donese zakon o slobodi vjeroispovijesti i položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori, i smatra da ovo pitanje ne treba politizovazi već ga treba konkretizovati u rješavanju pravnih stvari koje se tiču vjerskih zajednica, a ne izlaziti iz toga okvira.

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!