Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju organizovali su protest ispred zgrade Vlade Crne Gore. Pozivali su sve građane da im se pridruže i još jednom zatraže od nadležnih da hitno nađu rješenje za liječenje njihove djece.


Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 30. septembra — Dana Opštine Rožaje, predsjedniku Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicima i svim građanima Rožaja.

Dugogodišnji lider Bošnjačke stranke i bivši potpredsjednik Vlade Crne Gore, rahmetli Rafet Husović, posthumno je dobitnik godišnje nagrade “30.septembar”, koju dodjeljuje Opština Rožaje.

Utorak, 28 Septembar 2021 10:26

Bošnjaci neodvojivi dio Crne Gore

Bošnjaci predstavljaju neodvojivi dio multinacionalne i multikonfesionalne Crne Gore i savremene Evrope, a suživot sa svim ostalim zajednicama u Crnoj Gori izgrađuju na temeljima mira i solidarnosti, navela je savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević u čestitki povodom 28. septembra - Dana Bošnjaka.

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori čestitita 28. septembar - Dan Bošnjaka svim Bošnjacima i Bošnjakinjama u regionu i svijetu, sa željom da ponosno njeguju svoj nacionalni identitet i zajedno sa pripadnicima drugih naroda, prijateljima i komšijama, otvaraju stranice pravednije budućnosti.

Bošnjačka stranka upućuje čestitku povodom 28. septembra, Međunarodnog dana Bošnjaka, koji se obilježava danas.

Utorak, 28 Septembar 2021 07:12

Dan Bošnjaka – 28. septembar

„Na saboru, održanom u jeku ratnih zbivanja u opkoljenom Sarajevu, 27. i 28. septembra 1993. godine, ispisane su neke od najznačajnijih stranica istorije Bošnjaka.

Sve su prisutnije poruke koje su usmjerene protiv bošnjačkog naroda, a neprocesuiranje takvih pojava dodatno ulijeva dozu nepovjerenja te indirektno oživljava blisku prošlost u kojoj je najviše stradao bošnjački narod i na teritorijama gdje nije bilo direktnih ratnih djelovanja. Treba napomenuti da u sadašnjoj Vladi nemamo niti jednog Bošnjaka. Svjedoci smo da nova imenovanja ne daju povjerenje u trenutnu centralnu vlast, u to da ona želi stvarati građansko društvo i uvažiti demografsku realnost.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović razgovarao je u Podgorici sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori Lukom Zeliolijem.

Predsjednik Opštine Rahman Husović obišao je u pratnji svojih saradnika uže gradsko jezgro i najavio početak upodobljavanja putne infrastrukture u tom dijelu opštine.

Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine obavještava građane da će se 27.07. 2021. Izvršiti zaprašivanje komaraca na teritoriji opštine Rožaje. Stim u vezi, pozivaju pčelare da zaštite svoje košnice. Iz sekretarijata navode da u slučaju loših vremenskih uslova akcija će se odložiti a javnost će biti blagovremeno obaviještena.

U nastavku možete pročitati kompletno saopštenje:

Humanitarna organizacija "Bratska ruka" koja djeluje u Švarcaskoj a okuplja dijasporu iz Rožaja i Bihora, i sve ljude dobre volje kojima je humanost u prvom planu veoma aktivno obavlja nametnute obaveze. 

 

radio logo

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!