M:TEL TURIST - PAKET SA NAJVIŠE INTERNETA!

 

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović razgovarao je u Podgorici sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori Lukom Zeliolijem.

Predsjednik Opštine Rahman Husović obišao je u pratnji svojih saradnika uže gradsko jezgro i najavio početak upodobljavanja putne infrastrukture u tom dijelu opštine.

Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine obavještava građane da će se 27.07. 2021. Izvršiti zaprašivanje komaraca na teritoriji opštine Rožaje. Stim u vezi, pozivaju pčelare da zaštite svoje košnice. Iz sekretarijata navode da u slučaju loših vremenskih uslova akcija će se odložiti a javnost će biti blagovremeno obaviještena.

U nastavku možete pročitati kompletno saopštenje:

Humanitarna organizacija "Bratska ruka" koja djeluje u Švarcaskoj a okuplja dijasporu iz Rožaja i Bihora, i sve ljude dobre volje kojima je humanost u prvom planu veoma aktivno obavlja nametnute obaveze. 

Nakon skandalozne odluke Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da smijeni sve direktore i pomoćnike direktora osnovnih i srednjih škola, resor Vesne Bratić nastavlja sa praksom urušavanja građanskog, evropskog, multivjerskog koncepta Crne Gore. Imenovanjem osoba koje baštine vrijednosti koje većinska Crna Gora nikada neće prihvatiti – fašističke, šovinističke i genocidne ideologije, na mjesta direktora škola, aktuelna Vlada šalje poruku da joj nije stalo do sklada, sistema vrijednosti i poštovanja različitosti.
Ponedjeljak, 19 Juli 2021 15:55

Čestitka povodom Kurban bajrama OODCG

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Rožaje - Demokrate upućuje najsrdačnije čestitke povodom Kurban bajrama reisu Islamske zajednice Rifatu ef. Fejziću, kao i svim građanima islamske vjere.

"Želimo da Kurban Bajram kao simbol požrtvovanja, pravde, jednakosti i činjenja dobrog bude prilika za radosna porodična okupljanja i iskrene prijateljske i komšijske susrete. Da njegujmo zajedništvo i poštovanje različitosti, jer je to jedini pravi put za našu budućnost i budućnost naše djece. Neka toplina praznika bude nadahnuće za bolji život na ovim prostorim. U tom smislu svim pripradnicima islama u Rožajama, Crnoj Gori i dijaspori - Bajram šerif mubarek olsun da ga u zdravlju, miru i blagostanju provedete", stoji u čestitki OODCG.

I Predsjednik Medžlisa IZ-e u Rožajama Ernad ef. Ramović uputio je čestitku povodom kurban bajrama.

Pred nama su dani posebnih događaja za muslimane: dani hadža, dani kurbana i kurbanskog bajrama.

Kurban ima mnogo više poruka od samog čina prinošenja žrtve. Kurban je dokaz iskenosti našeg srca i spremnost da pokažemo Bogu da želimo biti njemu bliski, da želimo odvojiti i žrtvovati od onoga što nam je on dao, da želimo biti prema drugima bliži, iskreniji i bolji. Kurban poručuje da drugima želimo što i sebi, i da dobro pogledamo šta nosimo u svojim srcima, te da obratimo pažnju na kvalitet djela koje radimo.

Poslanik, a.s., nas kroz kurban uči nesebičnosti, da ne zaboravimo druge, jer je on sam klao dva kurbana, jedan za sebe i svoju porodicu, a drugi za svoj ummet i sve muslimane!

Molim Allaha dž.š da ovaj bajram donese sreću i radost svim ljudima cijeloga svijeta. Da budemo bliži iskreniji i bolji jedni prema drugima. Da dragi Bog primi naša dobra djela. U to ime, u ime Medžlisa IZ Rožaje i svoje ime BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Predsjednik Skupštine opštine Rožaje Almir Avdić uputio je vjernicima cestitku povodom nastupajuceg Kurban bajrama.

184607998_4031758870239154_7230858550417477675_n.jpg

Bismillahi-rrahmani-rrahim,Bismillahi-rrahmani-rrahim,

Draga braćo i sestre, Allahovom voljom stupamo u blagdane Kurban bajrama – najradosnijeg praznika u islamskoj tradiciji.

c3198634fb4918e60b0ad2018a293052_L.jpg

Ponedjeljak, 19 Juli 2021 11:01

Ervin Ibrahimović čestitao Kurban-Bajram

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović uputio je čestitku reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori povodom nastupajućeg Kurban-Bajrama.

Predjsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović uputio je čestitku reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori, regionu i dijaspori povodom nastupajućeg Kurban -Bajrama.

IMG_0291.JPG

Nakon dužeg vremena, za istim stolom razgovarali su neki od najistaknutijih predstavnika bošnjačkog naroda u Crnoj Gori iz političkog,  kulturnog i obrazovnog života. Promišljajući o najaktuelnijim pitanjima društveno-političke stvarnosti i kulturno-javnog života u kojima participiraju Bošnjaci, problematizovano je niz tema koje suštinski tangiraju položaj i ulogu Bošnjaka u Crnoj Gori. Između ostaloga, oko četrdesetak učesnika rasprave, složilo se da su Bošnjaci u prethodnom periodu bili simbol svih emancipatorskih procesa u Crnoj Gori, zagovornici koncepta građanske države, društva koegzistencije i multikulturalizma. U tom kontekstu, sa skupa je još jednom poslata poruka da će Bošnjaci u Crnoj Gori i u narednom periodu sa indignacijom odbacivati šizofrene narative novnih pokušaja negiranja, dezavuisanja i unižavanja duhovnog i materijalnog bića bošnjačkog naroda, ali i svih drugih zajednica posvećenih vrijednostima savremene Evropske civilizacije.

IMG_0382.JPG

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!