U multimedijalnoj sali PAM-a CG održan je seminar na temu “Muzička industrija i razvoj autorske muzičke scene u Crnoj Gori”.

Centar za socijalni rad Rožaje obavještava  roditelje-staratelje djece, koji su korisnici naknada po osnovu materijalnog obezbjeđenja, kao i drugih socijalno-zaštitnih i dječjih prava da mogu prijaviti djecu za organizovano ljetovanje u 2022. godini.

Utorak, 21 Juni 2022 05:28

Počelo je ljeto, trajaće do 23. septembra

Autor

Prvi dan ljeta označava se ljetnjim solsticijem koji je započeo danas i trajaće do 23. septembra. Ljetnji solsticij je, naime, jedan od najvažnijih dana u godini kada kalendarski počinje ljeto, a tog dana, Sunce ima najmoćniju energiju.

Konstrukcija Dimiškinog mosta, jednog od dva mosta koji se nalazi na samom početku Obilaznice oko Rožaja, II faza,  uspješno je završena. 

Komisija za evaluaciju (ocjenu) prijava pristiglih na Javni konkurs obavještava zainteresovanu javnost i preduzeća koja su podnijela prijave za učešće na Javnom konkursu za podršku zapošljavanju u drvoprerađivačkom sektoru u opštini Rožaje da se rok za pripremanje prijedloga Odluke o dodjeli granta produžava do 17. 6. 2022. godine (petak). Razlozi produženja roka su obim dostavljene dokumentacije, komunikacija sa nadležnim opštinskim i državnim organima u vezi validnosti dostavljene dokumentacije, predstojeći terenski rad (obilazak) i omogućavanje roka preduzećima, koja imaju manje nedostatke u prijavama da iste otklone.

U Sarajevu je na Internacionalnom univerzitetu održana konferencija o zdravstvenom turizmu uz podršku Instituta “Yunus Emre“ (YEE) na kojoj su učestvovali i DR ERNA I DR SABAHUDIN TOPALOVIĆ koja je medicinsko obrazovanje završila u Turskoj.

Direktor društva Sead Kurtagić izrazio je posebnu zahvalnost svim članovima humanitarne organizacije “Bratska ruka” iz Švajcarske koja je, kako je kazao, jedan od ključnih nosilaca brojnih humanitarnih aktivnosti koje sprovodi Merhamet.

Haris Kalač iz Rožaja je prije sedam godina, kao najbolji student u klasi, dobio prestižnu školarinu na Ujedinjenim svjetskim koledzima na Tajlandu, a ovih dana je na Univerzitetu Ročester u Sjedinjenim Američkim Držama, u roku od tri i po godine, svojim zalaganjem i vrijednim radom zavrijedio dvije fakultetske diplome. Kalač je na Univerzitetu Ročester diplomirao na političkim naukama i stekao diplomu iz međunarodnih odnosa.

Direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović kaže da su najave za ovu turističku sezonu jako dobre.

Suštinskog pomirenja ne može biti dok god odgovorni za sve ratne zločine na prostoru Crne Gore ne budu izvedeni pred lice pravde. 

 

radio logo

X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!