• Prvi radio talasi iz Rožaja su upućeni 05.05.1998. godine i u svom historijskom hodu bilježi gostovanja najznačajnijih ličnosti iz naučnog, političkog, društveno-kulturnog i sportskog miljea.

  Radio Rožaje godinama prati parlamentarna dešavanja u opštini Rožaje i regionu. Direktno prenosi parlamentarna i kulturna dešavanja iz Centra za kulturu putem FM talasa, kao i putem Interneta (Facebook). Šalje signale onima kojima je Rožaje i njegova okolina u srcu. Jer, pored nesumnjivo historijskih građevinskih bisera (Stari grad, Ganića kula, stare bošnjačke kuće i džamije), tu je i kanjon rijeke Ibar, nedirnuta priroda, idealni tereni za brdski biciklizam, za ribarenje, i drugi prirodni dragulji.

  Prvi redovni radijski program u ovom dijelu Balkana emitovan je putem predajnika na Bandžovom brdu: prenose se lokalne vijesti, servisne informacije o vodosnadbijevanju, informacije iz Doma zdravlja, Hitne pomoći, Vatrogasne jedinice, Policije, komunalnih usluga, stanje na putevima, kulturne i sportske vijesti. Novinari pripremaju redovne izvještaje o OLU i druge servisne informacije.

  Osnivač društva "Radio Rožaje" je Opština Rožaje.

  Od 01.01.2015. godine "Radio Rožaje" uvodi u program dnevnu informativnu emisiju Vijesti dana, nakon hronike u 16 časova i izvještaja o dnevnim događajima u opštini Rožaje i regionu.

  ***

  Prvi direktor Radija i Glavni i odgovorni urednik bio je Zećo Tutić.

  "Radio Rožaje" danas proizvodi 24 sata sopstvenog programa protkanog kvalitetnom muzikom i informacijama koje tretiraju kako lokalne, tako i regionalne i globalne teme.

  "Radio Rožaje" je prepoznatljiv po dugogodišnjem emitovanju emisija:

  - KULTURA KLUB
  - PLANETA MUZIKA
  - OD ZLATA JABUKA
  - MILENIJUM
  - RADIO ILMIHAL
  - OD PETKA DO PETKA
  - AGENCIJE...

  Odlukom SO-Rožaje broj 30 od 02.02.2016. godine formira se "Radio televizija Rožaje", formiran je Savjet i od 28.08.2016. godine Rješenjem broj 5-0728745/003 od 29.08.2016. godine CRPS Podgorica je upisao Radio televiziju Rožaje kao Lokalni javni emiter.

  U planu je emitovanje programa iz sopstvene produkcije sa svim medijskim segmentima u saradnji sa svim radio i televizijama iz okruženja. 

  Cilj RTR-a je objektivan, nepristrasan program  i marketinška podrška svim privrednim subjektima u zemlji i inozemstvu.

  Prostorije Radio televizije Rožaje nalaze se u zgradi Centra za kulturu u Rožajama, ulica „13. jul“.

  Danas funkciju direktora vrši Mirsad Feleć.

  Telefoni: 
  051/273-796 (direktor)
  051/275-330 (redakcija)
  WEB: www.rozaje.net/radio
  E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 • Web stranica

Dodaj komentar

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "RadioRozaje" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Administratoru.


Sigurnosni kod Refreširaj
X

!!!!!

Svako kopiranje, umnožavanje, presnimavanje, objavljivanje i distribuiranje cijelog ili djelova podataka sa web sajta „Radio Rožaje" ili članaka objavljenih na ovom web sajtu (uključujući dokumenta, fotografije i sl.), bez obzira na razloge, zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično djelo!